Kako je Cher demokratizirala prozorno obleko

178
Kako je Cher demokratizirala prozorno obleko

To je vsakoletni dogodek, ki ga ni mogoče zamuditi. 2. maja je potekala Met Gala, ki jo vsako leto organizira Anna Wintour v Metropolitan Museum of Art v New Yorku. Za to priložnost je na rdečo preprogo vdrla antologija zvezd v oblekah, ki so vsaka bolj ekstravagantna kot naslednja. Med njimi Blake Lively, Kim Kardashian, Gigi Hadid, Billie Eilish, Hailey Bieber ali celo Camille Cottin, vzvišene v polprozorni obleki. Pred njo so Kate Moss, Bella Hadid ali celo Eva Longoria zaznamovale zgodovino rdečih preprog s sublimiranjem svojih oblik zahvaljujoč temu spodnjemu perilu. In če ima gola obleka mesto izbire v slačilnici zvezdnikov, se je treba zahvaliti njeni prvi sledilki: Cher.

Preberite tudi: Zgodba o obleki: Cherin popoln videz bleščic na podelitvi oskarjev 1986

Škandalozna obleka

20. november 1974. Modni oblikovalec Bob Mackie vstopi na Met Ball. Na roki njegova muza, pevka Cher. Navajen je ustvarjati obleke zanjo, vsaka bolj ekstravagantna kot druga, kar odraža njeno neprimerljivo osebnost. Ob tej priložnosti je še enkrat pokazal svoje znanje, da si je zamislil obleko kot nobena druga. Tako zelo, da ko se zvezdnica sprehodi po rdeči preprogi, jo fotografi vidijo le. Oblečena je v prosojno obleko morske deklice, okrašeno s perjem in bleščicami, ki domišljiji malo prepuščajo. Zgodovinski modni trenutek, saj je to prva gola obleka v zgodovini Met Gala.

Soočena z navdušenjem, ki ga je povzročila njena prva prozorna obleka, je zvezdnica ponovila naslednje leto, tokrat na naslovnici “Time”. Režija Richarda Avedona prikazuje pevko, ki strmi v kamero, njeni lasje se razlegajo in njeno postavo popestri slavna obleka Met Gala. Nedavno ločena Cher je koncept maščevalne obleke potisnila do vrhunca in se takoj uveljavila kot seks simbol. Običajno je naslovnica rezervirana za politike ali znanstvenike, revija preseneča in vzbuja polemike, kar ji ne preprečuje, da bi doživela bleščeč uspeh. »Zelo razburljivo je bilo, ko je leta 1975 izšla številka Time, se spominja modni oblikovalec na straneh »Harper’s Bazaar« leta 2017. Kar naenkrat je bila revija prepovedana v nekaterih mestih po državi. Na drugih mestih ga ni bilo na zalogi v pol ure. Bilo je res noro. »Si rekel ikona?

Similar Posts