Kako lahko naravno povečate hormon ženskosti in kakšno je zdravljenje? – Jaz sem Salwa, jaz sem Salwa, Anasalwa

72
Kako lahko naravno povečate hormon ženskosti in kakšno je zdravljenje?  – Jaz sem Salwa, jaz sem Salwa, Anasalwa

Ženski hormon je kot drugi hormoni, ki se upoštevajo Kemikalije, ki jih proizvajajo različne žleze in telesni organi, različni hormoni nadzorujejo široko paleto osnovnih telesnih funkcij, vključno z energijsko raven, rastjo, razvojem in razmnoževanjem.

Znanstveniki verjamejo, da so hormoni, ki so delno odgovorni za nadzor ženskega spolnega nagona in ženskosti, estrogen, testosteron in progesteron.

Povečanje ženskih hormonov z zdravljenjem

1. Estrogenska terapija

Estrogenska terapija lahko pomaga pri lajšanju simptomov nizke ravni estrogena, vključno s suhostjo vagine, saj je estrogen eden glavnih ženskih hormonov, ki povečujejo spolno željo žensk.

Vendar pa je estrogensko zdravljenje povezano s povečanim tveganjem za raka endometrija, zato je priporočljivo, da ženske jemljejo progestogen skupaj z estrogenom, da zmanjšajo to tveganje.

Lokalni estrogen je še en način za dostavo estrogena v žensko telo z vaginalnimi estrogenskimi kremami, ki pomagajo povečati mazanje vagine in spolno vzburjenje pri ženskah po menopavzi.

ženski hormon

2. Testosteronska terapija

Dodatek testosterona pomaga izboljšati spolno željo pri ženskah s spolno disfunkcijo, zlasti po menopavzi.

3. Hormonska terapija

Hormonsko nadomestno zdravljenje lahko zmanjša nekatere simptome menopavze, kot je zmanjšan spolni nagon. HNZ se lahko uporablja z zdravilom, ki vsebuje estrogen ali zdravili, ki vsebujejo tako estrogen kot progesteron.

To zdravljenje, skupaj s spodbujevalcem ženskih hormonov, lahko pomaga preprečiti osteoporozo pri nekaterih ženskah, lahko pa poveča tveganje za druga zdravstvena stanja, vključno s srčnimi boleznimi, rakom dojk, krvnimi strdki v nogah ali pljučih in možgansko kapjo.

ženski hormoni
ženski hormon

Povečajte ženski hormon naravno doma

Tukaj so najboljši naravni načini, ki lahko povečajo vašo raven ženskega hormona:

1. Vaša hrana

Številna živila vsebujejo glavni ženski hormon, fitoestrogen, vključno z naslednjim:

  • zelenjava križnic

Zelenjava iz križnic, kot so brokoli, zelje in ohrovt, vsebuje fitoestrogene, ki delujejo proti raku in imajo protivnetne lastnosti.

Oreški, ki vsebujejo fitoestrogen, so indijski oreščki, mandlji, arašidi in pistacije, vendar se izogibajte uživanju preveč, saj je večina oreščkov bogata s kalorijami in maščobami.

Laneno seme je najbogatejši vir estrogena in ga lahko dodate številnim dnevnim jedem.

Soja vsebuje visoko raven izoflavonov, fitoestrogenov, ki lahko posnemajo učinke estrogena in zmanjšajo tveganje za raka dojk.

Česen lahko pomaga povečati raven estrogena v telesu.

Sezamova semena vplivajo na raven estrogena in imajo antioksidativne lastnosti, ki se borijo proti dejavnikom tveganja za kronične bolezni.

2- vaša teža

Če ste preveč suhi, se raven estrogena zmanjša, zato vam lahko ohranjanje zdrave teže pomaga povečati raven ženskih hormonov.

3. Vaša telesna aktivnost

Naporna vadba povzroči zmanjšano proizvodnjo estrogena; Zato lahko zmanjšanje telesne vadbe pomaga povečati raven estrogena.

Kako mi pomaga dvig hormona ženskosti?

Zmanjšanje ženskega hormona v telesu lahko povzroči naslednje zdravstvene težave:

  • Odsotnost ali nepravilna menstruacija.
  • Boleč spolni odnos.
  • Depresija.
  • Povečane okužbe sečil.
  • Neuspeh ovulacije telesa, kar poveča tveganje za neplodnost.
  • Osteoporoza in povečano tveganje za zlome.

Similar Posts