Léina modna obleka v “Les 7 vies de Léa”

234
Léina modna obleka v “Les 7 vies de Léa”

Odkar je bil na spletu 28. aprila, je med 10 najboljših v Franciji. Nova francoska serija, ki jo je režirala Charlotte Sanson in navdihnila roman “7 življenj Léa Belamija” avtorice Nataël Trapp, pripoveduje o Léinih dogodivščinah. 17-letna najstnica leta 2021, slednja sovraži svoje življenje, a bo kljub temu videla, da jo bo odkrilo okostje v Gorges du Verdon. To truplo je Ishmael, mladenič, ki je izginil pred tridesetimi leti. Dan po svojem grozljivem odkritju se Léa zbudi v telesu pokojnika, leta 1991 in nekaj dni pred njegovo smrtjo. Z vsakim novim prebujanjem, ki sledi, se najstnica znajde v čevljih nove osebe, ki se je družila z Ishmaelom: srednješolskih prijateljev, vključno z Léjinimi starši. Serija tako na občutljiv in včasih celo humoren način pripoveduje o teži družinskih skrivnosti, pa tudi o odkritju telesa in spolnosti. V starosti prvih čustev Léa res ukroti svoje želje včasih v koži zrele ženske, včasih v koži najstnika s potlačeno homoseksualnostjo ali mladeniča s strupeno moškostjo. S temi vrnitvami v preteklost Léa kljub temu tvega, da bo ob najmanjšem zgrešenem koraku razburila usodo, kot v filmu “Učinek metulja”. Francoska serija s prepričljivo igralsko zasedbo, ki jo v hipu požremo.

Lik Lée: najstnica v iskanju resnice

Igra Raïka Hazanavicius – nečakinja Michela Hazanaviciusa, ki se odlično izkaže v svoji prvi glavni vlogi – Léa skuša na vse načine razkriti skrivnost, ki se skriva za Ishmaelovo smrtjo, in jo predvsem preprečiti. Skozi celotno serijo se Léa prikazuje kot mlado dekle, zasidrano v svojem času, feministično, pošteno, pogumno in empatično. Lastnosti, zaradi katerih je lik, na katerega se hitro navežemo.

LES_7_LIVES_DE_LEA#storyart_na_07_zxx

© Netflix

Njena garderoba: priložnostni in trendi kosi

Serija se odvija v letih 2021 in 1991, kar je povzročilo celotno paleto oblačil, značilnih za ti dve obdobji. In če so leta 2020 zaznamovala vrnitev trendov 90-ih, jo lahko vidimo le skozi celoten televizijski program. Če ima protagonistka svoj stil, mešanje kosov z rock videzom in športnimi oblačili, je še vedno zasidrana v aktualnih modnih trendih. Njen najljubši kos, ki je nikoli ne zapusti? Kolesarske kratke hlače, ki so se vrnile na modno sceno leta 2020, približno 30 let po tem, ko je Lady Diana popularizirala trend v 90. letih. Namesto klasičnih kolesarskih hlač se Léa odloči za modele z izvirnimi detajli. Med njimi smo opazili črnega, z modrim trakom, ki v predmet vnese popestritev in še bolj športni stil, ali drugega, ki je ob straneh odprt. Za spremljanje teh ozkih kratkih hlač in tik nad koleni si je protagonist nadel preproste majice, kot so skrajšane majice in brezrokavniki vseh vrst. Da bi te ansamble nekoliko popestrila, nosi prevelike srajce z grafičnimi potiski, ki jih včasih obleče odprte ali zavezane okoli pasu, najlonsko bomber jakno, ki prav tako spominja na tekaške jakne 90. let, in srebrne dragulje z velikimi povezavami. nošen v kopičenju, ki mu daje videz nekoliko uporniški in grunge. Če pa nam je v oči pritegnila kakšna obleka, je to tista, ki jo sestavljajo pajkice corsair, ki segajo do sredine teleta, oprijet top z lijakastim ovratnikom in psihedeličnimi potiski znamke Adidas, črno-rumena majica z vzorcem zebre in njen gležnjarji z debelim podplatom, ki jih nosi skozi celotno serijo. Ostra obleka, ki smo jo lahko videli na Kendall Jenner ali Belli Hadid.

Dobri navdihi

Da bi prevzeli sodoben slog, a zaljubljeni z nostalgijo po devetdesetih letih lika, nam številne hiše in etikete služijo kot razpoloženje.

Majica, ki je bila dolgo zanemarjena v korist bele majice, prihaja naravnost iz 90. let in je zagotovo top, na katerega stavimo letos. Ne glede na to, ali gre za Bottega Veneta, Chloé ali celo Prada, se v letu 2022 poslovimo od majice in pozdravimo majico. Tudi srajce se izjemno vračajo! V zadnjih letih veljajo za zastarele, tako kot v letošnji sezoni pri Max Mari ali Elisabetti Franchi ponovno pridobivajo priznanje. Kar zadeva kolesarske hlače, ki jih lahko brez strahu pred sojenjem ponovno sprejmemo že več sezon, jih tudi letos najdemo za vse stile. Grafični tisk pri Balmainu, cvetlični pri Lanvinu, lamé pri Dolce&Gabbana, bež v Off-White in celo slog Tour de France v Diorjevi kolekciji Pre-Fall 2022!

Izbira kosov za nakupovanje in kopiranje Léinega videza.

Similar Posts