Serija umorov v Ameriki vzbuja teror.. Poboji se niso umirili – jaz sem Salwa, jaz sem Salwa, Anasalwa

310
Serija umorov v Ameriki vzbuja teror.. Poboji se niso umirili – jaz sem Salwa, jaz sem Salwa, Anasalwa
Serija umorov v Ameriki vzbuja teror.. Poboji se niso umirili – jaz sem Salwa, jaz sem Salwa, Anasalwa

Poboji se niso umirili in alarm zvoni v Združenih državah, saj so ZDA od pokola v šoli Yuvaldi v Teksasu pred približno dvema tednoma doživele vrsto incidentov s streljanjem, medtem ko se polemika o “orožju” in potreba po prepovedi je v državi še bolj intenzivna.

V preteklih urah so bila ločena območja priča 4 incidentom s streljanjem, od katerih se je zadnji zgodil v bolnišnici Goldsboro v noči z nedelje na ponedeljek, kjer je strelec ustrelil in poškodoval žensko v nogi, ko je bila v šestem nadstropju zdravstvene zapleteno.

Pred tem je bilo v nedeljo v podobnih incidentih v treh ameriških mestih ubitih devet ljudi, več kot dvajset pa je bilo ranjenih, v zadnjem izbruhu nasilja s orožjem po treh množičnih streljanjih, ki so pretresle ZDA.

V Philadelphiji je policija sporočila, da je spopad med dvema moškima prerasel v orožje, v katerem so streljali v prepoln bar in restavracijo, pri čemer so ubili tri osebe, 12 drugih ranili in povzročili paniko, ko so ljudje poskušali pobegniti.

V drugem incidentu je policija povedala, da je v soboto na nedeljo po polnoči v bližini bara v Chattanoogi v Tennesseeju izbruhnilo streljanje, pri čemer so ubili tri osebe, 14 pa jih je bilo ranjenih.

V tretjem incidentu je bil Saginaw v Michiganu priča še enemu strelskemu incidentu, ki se je zgodil v zgodnjih nedeljskih jutranjih urah, pri katerem so ubili tri osebe, dve pa ranili.

Ubijanje civilistov v Ameriki
Poboji nad civilisti v Združenih državah

Omeniti velja, da so se ti incidenti zgodili po tragediji v trgovini Buffalo Grocery v New Yorku, v kateri je orožnik ustrelil na desetine ljudi, ki so bili v kraju, pri čemer je umrlo 11.

Prišlo je tudi po šolskem pokolu v Yuvaldiju v Teksasu, v katerem je umrlo 21 ljudi, večinoma otrok. In potem so štirje umrli tudi v zdravstvenem centru v Tulsi v Oklahomi

Pred kraj zločina v Teksasu (Reuters)

Ti krvavi zločini so spodbudili zagovornike varnosti, da so pozvali vlado ZDA, naj sprejme močnejše ukrepe za zajezitev nasilja z orožjem.

smrti ameriških civilistov
Združene države

Medtem ko je ameriški predsednik Joe Biden prejšnji četrtek pozval kongres, naj prepove jurišno orožje, razširi varnostne preglede in izvede druge ukrepe za nadzor orožja, da bi se spopadli s serijo množičnih streljanj.

Po podatkih neprofitne raziskovalne skupine Arhiv Gun Violence Archive so Združene države letos doživele vsaj 240 množičnih streljanj.

Fundacija množično streljanje opredeljuje kot ustrelitev najmanj štirih ljudi, razen strelca.

Similar Posts