Tom Ford, Burberry in eksotične preobleke, Rosalia in Skims… vse, česar ta teden ne smete zamuditi

248

Objavljeno 20. maja 2022 ob 15.30.

Tom Ford zapusti predsedstvo CFDA – © DNphotography/ABACAPRESS.COM

Pravi čas za vikend večerje in nedeljske malice, vse, česar ta teden v majhnem svetu mode ne smete zamuditi, povzeto v petih minutah.

Burberry prepoveduje eksotične kože iz svojih zbirk

Po krznu pred nekaj leti je hiša Burberry v četrtek objavila, da ne bo več uporabljala eksotičnih kož za svoje kreacije. Pod vprašajem ? Piton, krokodil ali celo vodna kača, ki se še danes pojavljajo namesto stvaritev britanske založbe. Ta odločitev, ki jo pozdravljajo PETA in druge organizacije za pravice živali, bo izvedena iz kolekcije znamke jesen-zima 2022.

Bistveno v dveh sekundah: Potem ko je pred nekaj leti iz svojih kolekcij pregnala krzno, je hiša Burberry ta teden sporočila, da bo opustila tudi uporabo eksotičnih kož.

Tom Ford odstopi z mesta predsednika CFDA

Po treh letih dobre in zveste službe je oblikovalec Tom Ford ta teden napovedal svoj odhod s predsedovanja Svetu modnih oblikovalcev Amerike (CFDA). Teksaški oblikovalec, ki je bil leta 2019 izvoljen za naslednika Diane von Fürstenberg, ki je to funkcijo opravljala 13 let, je tri leta delal za promocijo ameriške mode lokalno in zunaj njenih meja. Prvotno imenovan za dve leti, se je strinjal, da se bo vrnil še eno leto po krizi COVID-19. Njegov naslednik bo imenovan jeseni, funkcijo pa bo prevzel januarja 2023.

Bistveno v dveh sekundah: Po Oscarju de la Renti, Diane von Fürstenberg in Billu Blassu je Tom Ford tri leta opravljal funkcije predsednika CFDA, preden je ta teden odstopil.

Century 21 se bo ponovno odprl v New Yorku

Prava newyorška institucija in dober načrt za najbolj obveščene modne navdušence (Carrie Bradshaw na čelu) je diskontna trgovina Century 21 leta 2020 zaprla svoja vrata po pandemiji COVID-19. Toda prejšnji torek je skupina napovedala ponovno odprtje svoje ikonične trgovine, ki se nahaja v finančnem okrožju Manhattna. Trgovina, ustanovljena leta 1961 v Brooklynu, ki ponuja luksuzne izdelke po znižanih cenah skozi vse leto, je postopoma postala eden največjih modnih akterjev v mestu. Ponovno odprtje je predvideno za pomlad 2023.

Bistveno v dveh sekundah: Emblematičen naslov za vse ljubitelje mode pred razglasitvijo bankrota leta 2020, bo trgovina Century 21 na Cortland Street (New York) ponovno odprla svoja vrata spomladi 2023.

Rosalia je nov obraz znamke Skims

Od svojega začetka je blagovna znamka Skims v čast uporabljati različne modele. Najnovejša muza do danes, pevka Rosalia ni izjema od pravila. Pevko, ki predstavlja linijo Cotton Collection, fotografira Donna Trope, je pevko pohvalila Kim Kardashian: “Rosalijina pripravljenost, da premika meje in eksperimentira tako s svojo glasbo kot s svojim stilom, je zame vedno bil odličen vir navdiha. Ta kampanja časti njeno energijo in samozavest. »

Bistveno v dveh sekundah: Pevka Rosalia, znana po svojem razkošnem slogu, je nov obraz znamke Skims.