Zoina modna obleka v “Bienvenidos à Edén”

263
Zoina modna obleka v “Bienvenidos à Edén”

Španska mini serija z 8 epizodami, ki se predvaja od 6. maja na platformi za pretakanje, se je hitro povzpela med prvih 10 Netflixov, kjer je že nekaj dni na vrhu najbolj gledanih programov. Po “Élite” in “La Casa de Papel” ta nova serija uživa enak uspeh pri naročnikih in dokazuje moč španske in latinske produkcije nasploh. Povedati je treba, da je povzetek “Bienvenidos à Edén” mamljiv: med trilerjem in preživetveno distopijo ima program vse, kar ugaja.

Serija nas torej popelje v Španijo, natančneje na daljni otok, kjer se skupina mladih, ki se med seboj ne poznajo, po ekskluzivnem povabilu pripravlja na najboljši večer. Toda dolgo pričakovani raj se hitro spremeni v pravi pekel: veseljaki odkrijejo, da so ujeti in morajo upoštevati pravila skupnosti Eden, da ne bi bili ubiti. Z mešanjem kod nekaterih znanih televizijskih in filmskih produkcij koncept »Bienvenidos a Edén« spominja na film »Divergente« ali »La Plage« z Leonardom DiCapriom. Če konec prve sezone vzbuja dvom o nadaljevanju nesreče likov, je Netflix potrdil, da je že naročil nadaljevanje. Novica, ki naj bi torej razveselila več kot enega.

Lik Zoe: mlada ženska v iskanju brezskrbnosti in svobode

Dih jemajoči triler se vrti predvsem okoli Zoe, mlade ženske, ki želi pobegniti iz vsakdanjega življenja, ki ga zaznamujeta odsoten oče in mati odvisnica od drog. S sprejemom povabila na skrivni in ekskluzivni festival, ki ga organizira Edén, želi Zoa predvsem za nekaj ur pobegniti od svojih skrbi. Ko spozna, da je obsojena na to, da ostane na otoku za nedoločen čas, se protagonistka pokaže kot uporna in pogumna ter na vse načine poskuša pobegniti, kot da bi sprejela svojo usodo.

Njena garderoba: izgleda vredna distopijskega trilerja

Za ples do konca noči na otoku Zoa sprva nosi klasično obleko, ki jo najdemo na festivalih: jopico s kapuco, prirezano majico s kamnitimi napisi, mini zbledele črne denim kratke hlače, mrežaste hlačne nogavice z bleščicami in črne Dr. Kune na nogah. Nič zelo izvirnega torej, a vseeno vam lahko da ideje za to poletje tapkanje z nogami na festoču! Ko je ujetnica na otoku, Zoa izmenjuje obleke za zabave in priložnostna oblačila, ki so ji na voljo. Slednji delujejo kot prave uniforme, katerih cilj je izbrisati oblačilno osebnost in identiteto, značilno za vsakega posebej, v korist tako imenovane enotne skupnosti. Stilska izbira, ki nas spominja na “Squid Game” in njene zelene trenirke in bele kombije, “Divergente” in njegove trezne obleke v barvah različnih frakcij, rdeče verske obleke v “The Handmaid’s Tale” ali celo na retro-šik “Blade Runner”. Ker sta v znanstveni fantastiki ključni besedi enotnost in abstrakcija. Pri “Bienvenidos à Edén” prevladuje modra in tako postane reprezentativna barva serije. Najdemo ga predvsem na ravnih športnih hlačah in telovnikih s kapuco s kontrastnimi turkizno modrimi črtami. Toda za razliko od zgoraj omenjenih južnokorejskih serij imajo liki precej veliko izbiro delov in lahko še vedno sestavijo svoj videz, kot se jim zdi primerno. Tako Zoa nosi bermude, tekaške hlače ali oprijete kratke hlače, pa tudi odrezane majice, tekaške jakne ali kapuco. In med “prazničnimi” večeri, ki jih organizira Edén, se mladenka pojavi v veliko bolj prefinjenih oblačilih. Predvsem pomislimo na njen tekoč prozoren azurno modri top, ki pod njim razkriva modro in rožnato bikini top, povezano z mini krilom, izvezenim z velikimi bleščicami, ali njen nebeško modri dvojni komplet iz teksturirane pletenine, sestavljen iz kratkega zgornjega dela, ki je blizu telesa. in mini krilo.

Dobri navdihi

V kolekcijah jesen-zima 2022-2023 so številni oblikovalci sprejeli modro kot celoten videz, kot so Koché, Christian Siriano, Gucci, Richard Quinn, Botter in Dion Lee. To pomlad-poletje 2022 so Acné Studios, Nina Ricci ali celo Saint Laurent predlagali “power blue” silhuete. Dovolj, da nam da dovolj idej, da vidimo modo tudi v modri barvi. Kar zadeva kroje oblačil, ki jih najdemo v seriji, nas navdihujejo nadgrajena športna oblačila Casablanca in Rokh, kjer je brezhibno krojenje čudovito soočeno s tehničnimi kosi, ki jih navdihuje športno vesolje. Ogledamo si tudi kolekcijo Gucci x Adidas, ki v pravi količini meša DNK proizvajalca športne opreme z italijansko modno hišo.

Izbira kosov za nakupovanje in poustvarjanje Zoinega videza.

Similar Posts